KNÄCKEBRÖD
Jag tänkte dela med mig av ett enkelt och nyttigt recept på knäckebröd. Jag kan inte överleva utan detta bröd, det är så sjukt gott och bra för magen.
Ingredienser
- 50 g jäst
- 5 dl ljummet vatten
- 1 1/2 tsk salt
- 2 dl vetemjöl
- 8 dl grovt rågmjöl
- valfri blandning av frön.
- Jag använder mig av solros,pumpa,vallmo, lin och sesam frön. Och lite havssalt är gott att ha på.
Gör så här
- Lös upp jäst i ljummet vatten. Tillsätt salt, vetemjöl och grovt rågmjöl.
- Arbeta degen väl. Låt jäsa 1 timme.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Knåda degen och dela upp i tre delar.
- Kavla ut varje del med mycket rågmjöl så att den inte fastnar. När degen är ca 2 mm tjock, pensla med vatten och strö på de frön du vill ha.
- Kavla in fröna så att de verkligen fastnar. Grädda i ugnen ca 10 minuter. Passa så att det inte blir bränt.
- Ett TIPS, ju tunnare bröd desto godare. Använd en stekspade eller något liknande när du ska flytta över brödet till plåten.
Kommentarer
Trackback